Se: kit

Работна канцелариска столица со прилагодувачки дизајн

Без разлика на тоа како и каде се завршува работата – работната средина, задачите и потребите на вработените се прилично различни. Како резултат на тоа, може да варираат нивните индивидуални потреби, како и она што тие го бараат во самите карактеристики на една столица – сѐ со цел да се стекнат со идеалната работна канцелариска столица. Па тогаш, замислете колку практична би била една работна канцелариска столица што би можела да задоволи сечии потреби и желби?

Новата se:kit зазема посебен пристап бидејќи го следи концептот на прилагодување и се фокусира на комфорот и удобноста. Самиот корисник одлучува на кој начин сака да ја подесе канцелариската столица и кои компоненти да ги поседува истата – спонтано, врз база на мотото „Помалку е повеќе“, или понекогаш, „Повеќе е повеќе“. Но, во секој случај, столицата секогаш поседува едно нешто – а тоа е седење со најголема удобност. Se:kit го нуди сето тоа без да го компромитира дизајнот или естетиката.

РАЗНОВИДНОСТ И КОМПАТИБИЛНОСТ

– опции за наслонот на грбот

– подесувачки механизми

– опции за тапацирот на седиштето

– опции за наслоните на раце

– ногарки

Повеќе информации на следниот линк .

Прилагодувачки систем

Se:kit може да се конфигурира според вашите желби: благодарение на прилагодувачките елементи. Прилагодувачките елементи може многу лесно се поврзат, а за поголемиот дел од нив нема потреба од употреба на алати. • Наслон за раце

• Наслон за грб

Со целосен тапацир (висок, што се подесува во висина, среден);

Со мембрана (висока, што се подесува во висина, средна)

• Основа

со 4 ѕвезди (конференциска)

со 5 ѕвезди (барска) – опционално со ногарки со 5 ѕвезди

• Седиште

Стандардно седиште (со или без подесување на седиштето во длабочина и автоматско враќање)

Комфорно седиште (со или без подесување на седиштето во длабочина и автоматско враќање)

• Додатоци

Поддршка за вратот и закачалка за палта – достапна одделно Лубална поддршка

• Механизам

„Similar“ механизам со индивидуално подесување во висина „Similar“ механизам со автоматско подесување во висина „Kinetic Swing“ механизам

Ергономија и функционалност

Удобното седење прави комбинација од активното функционирање и ергономските аспекти. Со понатамошното развивање на нашата тестирана дорсо-кинетика, ние вметнавме концепт што комбинира и слобода во движењето и активна поддршка. Флексибилниот елемент нуди подвижност на наслонот за грб, дозволувајќи му да го следи корисникот, притоа нудејќи му поддршка со секое движење. Ги следи најстрогите барања, плени со извонредност и нуди удобно седечко искуство за сите. Со новиот стандард за работни канцелариски столици DIN EN 1335-1:2023 Тип A, se:kit ги задоволува потребите на сите различни корисници и нивните различни барања.

Разнобојна и индивидуална

Благодарение на карактеристиката „Разновидност и компатибилност“, како и на широката палета од избор, se:kit може индивидуално да се конфигурира – со цел сите да добијат нивна омилена верзија.

• Модел (рамка)*

‘ Бојата на лумбалната поддршка и закачалката за палта зависи од бојата на моделот

• Седиште и тапацир за наслон на грб

Седиштето и тапацирот за грб се достапни во сите видови ткаенини од целата колекција на Sedus. Може да се одберат и различни видови за седиштето и грбот. Бојата на тапацирот на наслонот за грб зависи од бојата на моделот

• Основа

• Мембрана

• Наслони за раце

Наслони за раце, рачки: во зависност од бојата на моделот Перниче за наслон на раце: црна боја (исклучок: наслони за раце со дводимензионален дизајн: боја на модел во светло-сива – перниче во темно-сива, боја на модел во црна боја – перниче во црна боја)

 

Опис

Конфигуратор за мебел Прилагодено на индивидуалните барања и личните желби: Конфигураторот го олеснува планирањето на столици и друг мебел и пробувањето на различни опции. Конфигурирајте го вашиот производ. https://www.sedus.com/en/solutions/furniture-configurator

https://www.sedus.com/en/solutions/furniture-configurator