Freedom

„Златниот стандард на канцелариско седење“ на Ниелс Дифриент (американски индустриски дизајнер) ги елиминира рачките, копчињта и останатите механизми со цел да се обезбеди во исто време и едноставна и елегантна ергономска поддршка при седењето, заснована на физички закони. Наслонот за глава се движи истовремено со вас и ви нуди беспрекорна поддршка на главата и вратот во било која положба, без да има потреба од рачно подесување на истата.

• Се адаптира на вашите посебни точки на притисок и на тој начин обезбедува непрекината удобност и здраво движење во текот на целиот ден.
• Наслоните за раце кои се прикачени на задниот дел од столицата истовремено се движат со вас без разлика дали седите исправено или се потпирате на столицата.
• Дизајнирана е да функционира како нова, дури и по неколкугодишна секојдневна употреба.
• Сертификатот „Net Positive“ значи дека производството наFreedom столицата не влијае врз климатските промени.
• Freedom работната столица ви следува со 15 годишна гаранција.

Повеќе информации на следниот линк .