Dye Lab

Shaw Contract повторно ѝ се наврати на иконската колекција Dye Lab со обновена и подобрена палета, еволвирана со интензивно јарки нијанси, помеки нијанси и поширока палета од неутрални тонови. Dye Lab подните облоги црпат инспирација од природните бои, вклучувајќи ги глинесто-црвена, жолтеникаво-портокалова, сандалово дрво и кобалтно-сина, и ги имитира прелевањата на боите доловени преку природно обоен текстил, создавајќи елегантен и непредвидлив изглед. Dye Lab нуди луксузна интимност или масовна смелост на просторите во кои работиме, се одмораме и се сретнуваме.

Го предизвикавме традиционалниот процес на боење и создадовме иновативен пристап кој ги имитира античките техники на миење и боење преку диплење и виткање ткаенина. Резултатот на произведувачкиот процес на Dye Lab ѝ дава уникатна длабочина на бојата со случајни уметнички нијанси, прогресирајќи од светли до јарки – несовршена убавина, во хармонија со природниот свет.

Повеќе информации на следниот линк.