DNA

Инспирирани од динамичните форми на биогенетиката, италијанските архитекти и дизајнери Дебора Мансур и Леонардо Росано ја создадоа DNA клупата.

Резултатот од овој систем е волшебно парче мебел, обликувано по форма на спирала, во која секој завршен дел создава индивидуално седиште за корисникот. Исто така, DNA е достапна во верзија со тапацирана кожа или ткаенина. Благодарение на нејзината прилагодливост и извонредно занаетчиство, DNА е совршениот додаток за гостопримливост како во приемниот хол, Lounge зоните или чекалници. DNA исто така е достапна во колекција со тапацир, од ткаенина или кожа.

Повеќе информации на следниот линк.

Видови на производот

Повеќеслојна структура од бука, дебела 18мм, со финиш од дабово дрво. Систем на поврзување на секој елемент преку челично поврзување. DNA клупата е достапна во специјална едиција во која предниот и горниот дел на клупата се комплетно прекриени и тапацирани.

Технички карактеристики:

  1. Дрвена рамка
  2. Тапацир
  3. Високорезистентна пена