Code

Удобен и флексибилен систем за седење, погоден за секој простор благодарение на бесконечните синтактички можности.

CODE идентификува естетско-формален код од едноставни геометриски знаци кои ја сочинуваат азбуката на неформални седишта: табуретки и поголеми седишта збогатени со наслони и вградени маси.

Повеќе информации на следниот линк.

Дизајнот е инспириран од новата ергономија поврзана со начинот на живот на денешните луѓе, и на современиот јазик вметнат во домашните, работните простори или чекалниците.

Реконфигуративноста на комбинации овозможува употреба во самостојни или заеднички моменти на релаксација, разговор, читање или сурфање на интернет.

Новиот Code Out

Во градините, терасите, парковите или надворешните lounge места, новата верзија за надворешна употреба ја пронаоѓа својата идеална локација благодарение на употребата на нашите нови колекции од ткаенини за надворешна употреба.

Видови на производот

Дрвена поддршка, внатрешна обвивка од полистирен, обвиткана со различна густина од ладна пена и тапацир. Кружна маса достапна во дијаметар од 30 или 40цм, од букова шперплоча со финиш од дабово дрво. Достапна со челични ногарки со слој во прав.

Технички карактеристики

  • 1. Тапацир
  • 2. Внатрешна обвивка од полистирен
  • 3. Флексибилна пена со тврда инјекција
  • 4. Ногарки од челик
  • 5. Кружна маса Ø30/40 цм, од букова шперплоча со финиш од дабово дрво