Arca

Инспирирана од студиото Орландини, Arca дефинира еден нов концепт на фотелји и столици за салони и чекалници.

Достапна во 3 модели, што можат да бидат искомбинирани со различни ногарки. Ова семејство се состои од салонски, мали и мини верзии на фотелји за да ги задоволат сите потреби на седишта за различни видови на простори. Од чекалници до простории за одмор, од отворени сали за состаноци до работни маси, тие сепак си ја задржуваат стилската постојаност меѓу различните средини. Можноста да се „игра“ со боите, благодарение на дво-тонскиот слој е карактеристика што ја делат сите модели од оваа колекција, и во комбинација со неколку видови на ногарки овозможува одлична можност за дизајн по нарачка.

Повеќе информации на следниот линк.